2. Raceboard Ranking – Hamina

Nyt on tiistai aamuyö – olen böndellä mun vanhempien mökillä ja yritän kirjoittaa heidän hitaalla 2G-yhteyksillä toimivalla kannettavalla…saas nähdä kuinka sujuu..hidasta on!!! Liitän ainakin lauantaisen kirjoituksen kisoista…eli tässä se tulee:

Lauantai 28.06.2008

 

Raceboard Ranking 2.osakilpailu Hamina

 

Saavuimme 27.6.2008 perjantaina Haminan Vilniemen leirintäalueelle. Lehden Seppo saapui juuri vesiltä rantaan uudella Gaastran Vapor Formulalaudallaan heikossa kelissä. Iso osa HySurfin porukasta oli jo saapunut paikalle ja rikannut purjeensa ranta-alueelle. Kävimme noutamassa kaljakuppilasta avaimen mökkiimme. Aika synkän näköistä porukkaa istui pöydissään…ajattelin, että onkohan tämä jengi koko kesän täällä aamusta iltaan dokaamassa – ”viettämässä kesää”…oli kyllä paikan pitäjäkin aika ”hyvässä kunnossa”…huhhuh”! Danikin totesi mulle: ”Isi, tänne baariin me ei kyllä tulla!” Kävimme illalla syömässä iltapalan Haminan keskustan Kotipizzassa. Kunnon valkosipulipizzat – Nam! Ja sitten mökille nukkumaan.

 

Aamulla herättiin klo 8 – ovet auki pienestä ”leikkimökistämme”. Aurinko paistoi hienosti ja lämpimästi. Aamupesut + kunnon aamupala ja sen jälkeen purjeiden rikaukset ja laudat ajovalmiiksi. Rikasin ainoastaan 9,5 m2 Raceboard purjeen ja Phantomiini laitoin 60 cm RS:X:n evän. Danille Mistral Equipe ja 8,5 m2 löysällä Reiskarikauksella  ja 7,5 m2 tiukalla Formularikauksella. Rannalla kääntelin purjettani ja alimmainen camberi ei meinannut kääntyä – autoin kädellä kääntymistä ja Naps! -latta poikki aivan camberin kohdalta. Camberit kääntyivät kuitenkin ihan hyvin, välillä joutui kyllä auttamaan ko. camberin kääntymistä. Yritin rauhoittaa mieleni ja keskittyä kisaan. Panikoiminen ei auttaisi. Se kestää jos kestää ja sillä sipuli – ajetaan, mitä sillä pystyy.

 

Lähtöä siirrettiin jonkin verran. Lähdimme kuitenkin Danin kanssa vesille. Ajoimme yhden kierroksen kaksipoijuisesta radasta. Tuntui Dani löytäneen hyvän ajoasennon. Olimme ottaneet mastojalasta noin 5 senttiä pois. Samalla saatiin puomia alemmas, joka taas helpotti kunnon väännön saamista varsinkin krysseillä. Tarkistimme yhdessä sekä lähtöveneen ja paapuurin poijun nousukulmat. Paapuuri oli selvästi parempi. Laskimme seuraavaksi kuinka kauan kestää matka veneeltä paapuurin poijulle – minuutin! Katsoimme yhdessä maamerkit lähtölinjan jatkeesta.

 

Lähtö. Tuulta noin 2-3 m/s. Dani otti suosiolla paapuurin pään. Minä jäin odottelemaan veneen päähän. 2 minuuttia aikaa. Lähdin kovalla vauhtia ajamaan kohti paapuurin poijua. Minuutti aikaa lähtöön, kun saavuin poijulle, venda ja kohti poijua. Ainoastaan Hessu seurasi, mutta jäi styyralle odottelemaan lähtöpaukkua. 15 sekuntia – olimme aivan poijun tuntumassa, minä edellä ja Dani aivan kannoilla. Hessu kiihdytti vauhtiaan – huusin Danille, että annetaan Hessun mennä, mennään me alapuolelta, sitten vauhdilla. Seuraavan ryppään kärkipää, Seppo ja Tero ja kumppanit isoilla purjeillaan menivät meidän yläpuolelta, me heti heidän alapuoleltaan. Pitkä paapuurin halssi avoimissa tuulissa ilman kenenkään isorättisten peittelemisiä. ”Venda!”, huusin Danille, ettei kääntäisi mun alle. Hän sanoi jatkavansa vielä pidemmälle. Ok! Styyralle päästyäni tajuisin ainakin isojen eli avoimen luokan surffareiden ajavan meidän editsemme. Näytti siellä muutkin 9,5 m2 menevät, voi hitto! Eli styyran puoli vetääkin paremmin!!?? Huomasin, että keskikohdilla tuuli kiihtyi ja nostatti halssia korkeammalle. Selvä – seuraavalla kierroksella tätä kautta siis. Yläpoijulla minä toiseksi viimeinen ja Dani viimeinen. Lenssiosuus ja Pumppukone taas käyntiin. Yksitellen porukkaa kiinni. Alhaalla olinkin 9,5 m2:n ensimmäinen. Joku avoimen luokan hemmokin jäi minulle. Toinen kryssi. Lyhyt paapuuri ja sitten styyra aika pitkälle. Kale meni taas ennen yläpoijua ohi, mutta ei hätää, tiesin meneväni lenssillä niin paljon kovempaa. Näinhän se kävikin – samantien ohi ja maaliin oman ryhmän ensimmäisenä. Dani vetikin hyvin toisen kryssin, hän oli tajunnut, mitä tapahtui ekalla kryssillä, Lenssillä hän ohitti Nurmen Mikon hypridin ja maaliin oman ryhmän nelosena.

 

Lähdön jälkeen odottelua – tuuli oli laskenut alle minimin. ”Menkää rantaan ” -viiri nousi ylös, ei muuta kuin beachille ja pukua pois päältä ja evästä naamariin. Lähdöt olivat ajettu tältä päivää, Huomiseksi ennustettu (Ei luvattu!!!) vesisadetta ja pari metriä sekunnissa tuulta. Huonolta näyttää…

 

Avoimessa luokassa muistaakseni Seppo tuli maaliin ykkösenä, Reijosen Esa toisena ja Toivosen Tero kolmantena. Illalla uitimme Esan hänen tulevan huomisen 60-vuotis synttäreiden kunniaksi ja annoimme lahjat. Kakkukahvitarjoilua oli Esan asuntoautolla. Kivaa yhdessäoloa. =)

 

Kuvassa Daniel + Esa Reijonen 60-v. ja minä!

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: