20.05.2008

20 05 2008

Tiistain treenit Melstenissä.

Kolme tuntia aivan upeassa kelissä (3-7 m/s) formuloilla. Mulla Apollo ja 11m2 ja Danilla ProKids Formula ja 7,5m2. Ajoimme karikoiden taakse ja siellä treenasimme kryssiä pitkälle saarten väliseen salmeen ja alas kovaa slööriä ja lenssiä.

Alussa huomasin, että trapetsinarut olivat liian edessä ja samoin myös masto liian takana. Narut taakse reilusti, puomia ylös varmaan 30 senttiä (pään yläpuolelle) ja masto miltein ihan eteen. Alkuun tuli spinoutteja, mutta kun löysin hyvän ajoasennon, spinoutit katosivat melkein kokonaan. Pitää muistaa tuollaisella kelillä siirtää mastonjalka aivan eteen niin saa purjeen alaliikin kiinni laudan kanteen kiinni. Apollo kulkee muuten niin vaivattoman tuntuisesti joka suuntaan.

Danin ajoa ilo seurata. Poika vetää niin unelman näköisesti. En osaa sanoa hänen kryssikulmasta vielä varmuutta, mutta vauhtia riittää ja uskallusta. Ajoasennosta en löydä mitään negatiivista. Pitäisi saada kuvattua joku päivä. Kalajoen treeniviikolla viimeistään!

Vesillä oli myös Brykin Henkka uudella formulapurjeellaan. Hyvin ajoi. Mutta tuulen heikentyessä näytti vauhti hiipuvan? Kävi mielessä, että Henkan kannattaisi kokeilla Apolloa, sillä siinä on enemmän tilavuutta kuin ”pikku Starboardissa” ja Henkka painaa satasen pintaan (?!). Vesillä oli kaiken kaikkiaan varmaan kymmenkunta kaveria freeride/slalom välineillään.

Nyt molempina päivinä on rannalla saanut kuulla positiivista ihailua välineiden suhteen ”Että tuollaisiako on nykyaikaiset surffivälineet…ei vaan -80-luvulla ollut tuollaisia!” Muutamat ihmiset ovat innokkaasti tulossa katsomaan viikonlopun surffikisoja Melsteniin ja olipa joku halukas ostamaan aloittelijan välineitäkin, jos vain joltain löytyisi vielä vapaana.

Tämä oli hyvä päivä. Huomenna lisää!?

Lisään perään kuvan viikonlopun ProKids -tapahtumasta. Kertomus ko.viikonlopusta tulee lähipäivinä.

Kuvan on ottanut Pertti Karppa.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

4 responses

20 05 2008
Henri

Joo veikkaus osui oikeaan. Tän hetkinen kisapaino on siel 100-105 kieppeillä…

20 05 2008
AriMan

No ainahan surffijuttuja on mukavaa lueskella, kyllä sanainen arkku sieltä aukeaa, kun vähän kirjoittaa.

On muuten aika pirun siisti kuva, melkoisen hyvä ajoitus kun on joutsenet saatu mukaan! Props!

20 05 2008
haq

Mites tuo apollo sitten kun tuuli nousee? Ymmärsinkö oikein, että apollossa pitää olla mastonjalka täysin edessä jo 3-7 m/s kelissä ettei lähde lentoon?

21 05 2008
blinifin6

AriMan: Jep – on siisti kuva! Oli Yyterissä kenkkumainen puuskainen maatuuli. Kuvaaja otti muitakin hyviä kuvia, pistän niitä paremmalla aikaa näille sivustoille.

haq: Ei ollut lentoon lähdön kanssa ongelmia vaan spinoutin kanssa, joka taas johtui aivan vääristä trimmeistä alussa, puomi liian matalalla + trapetsinarut liian edessä + purje takaa liian löysä (->kiristys). Totuttelua ja kokeilua, että löytyy oikeat trimmien paikat. Pitää vaan ajaa enemmän muiden formulakuskien kanssa.

Henri: =))))

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: