29.05.2008

29 05 2008

Blini ja Davidsson. Kuva Heikki Reijonen.

HySurf torstaikisat.

2 lähtöä 0-5 m/s tuulessa. Poikkeuksellisesti otin alleni pyöreäpohjaisen Davidsonin vajan hyllyltä. Viime viikolla Lehden Seppo nöyryytti minua torstaikisoissa omalla Lechnerillä. Olin silloin Serenityllä ja keli oli kovempi eli pyöreäpohjaisen sai kryssillä kanttiplaaniin, jolloin Serenity jäi. Slöörillä ja lenssillä Serenity meni kovempaa.

Sepolla oli rikinä Neil Pryden RS4 12,5m2 ja minulla Severnen 11m2. En saanut rikattua purjetta mielestäni tarpeeksi löysäksi ja pussikkaaksi. Camberit pullahtaa pois liian löysäksi rikattaessa. Purje on kuitenkin kevyt verrattuna yli 12 neliöisiin purjeisiin.

Lähdön jälkeen minä ja Seppo erkaannuttiin muusta porukasta. Alkuun pitkä kryssi pikku saarelle. Tuuli vaihteli voimakkuudeltaan ja shiftaili. Ajoimme molemmat kanttiplaanissa. Styyran puolella kulki paremmin. Paapuuri oli nihkeä, nousukulman kanssa oli meillä molemmilla ongelmia. Näytti siltä, että Sepollakin lauta lähti heti sortamaan, kun hän yritti saada parempaa nousukulmaa. Pikku saaren jälkeen pitkä lenssi isolle saarelle. Johdin kryssin ja lenssin jälkeen ehkä puoli minuuttia. Suuren saaren jälkeen pitkä slööri, jossa Seppo taktikoi ja veti alempaa kurssia pitkin ohitseni merkille tultaessa. Sitten alkoikin tiukka pumppukamppailu viimeisissä lyhyissä osuuksissa, jotka vaihtelivat kryssistä lenssiin. Toiseksi viimeisellä osuudella Seppo nostatti kryssillä korkeammalle ja sai puuskan, jolla jätti minua riittävästi, joten maaliin tultaessa oli eroa 40 sekunttia.

Pitkä puku päällä olin aivan puhki. Rantaan ja puvun vaihto. Toiseen lähtöön lähdettäessä taas näytti, että keli olisi noussut, mutta lähdön hetkellä tuuli laski. Pääsimme taas Sepon kanssa erilleen muista. Menimme peräkanaa pikku saarelle tällä kertaa Sepon johdolla. Lenssillä ero pysyi vajaassa minuutissa. Pyrin ottamaan kaiken mahdollisen puuskan ennen Seppoa. Slöörillä saavutin Seppoa, mutten vielä tarpeeksi. Viimeisen jiipin jälkeen otin korkeamman nousukulman sivuvastaisella ja sain heti pari kivaa puuskaa ja vedin yläkautta ohi. Tulin maaliin ehkä parikymmentä sekunttia ennen Seppoa. Sijat 2. ja 1. takasi tämän osakilpailun voiton (viimeinen lähtö ratkaisee tasapisteissä).

Mitä huomioitavaa: paapuurin puolen pidempiä trapetsinaruja säädettävä pidemmäksi. Hanki pidempi evä; mulla oli 34 senttinen ja Sepolla 38cm. Uskon sen vaikuttavan nousukulmaan. Harjoittele pyöreäpohjaisella erityisesti jiippejä. Nyt ne meni ihan pieleen. Ei lähtenyt kääntymään. En kylläkään uinut, mutta surkeata oli jiippaaminen. Hio kölin kärki ja käsittele se! Viimeinen lähtö olisi ollut aivan Serenityn keli, mut kun ei tajunnut ottaa…

2 kertaa 40 minuutin treeni ja kroppa tuntuu ihan hakatulta. Ikinä ei pääse Sepon kanssa helpolla. Kisaaminen hänen kanssaan on kuin shakin peluuta. Koskaan ei pidä luovuttaa, useimmiten ratkaisu tapahtuu ”viime siirroilla”!

Muut ajoivat Raceboard välineillä ja tulivat kaukana takana. Dani veti seuran Equipella ja 7,5 Overdrivellä. Meni aika seisoskeluksi heikkotuulisissa paikoissa. Vieraileva tähti Terrieri jäi hänen taakseen. Hyvä fyysinen treeni ja kyllä Sepon voittaminen aina miellyttää!!! =)

Blini

ps. http://216.147.25.102/Invision/index.php?showtopic=448

HySurf -sivuilla lisää raporttia torstai-kisoista (=Bermuda Ranking)

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

2 responses

30 05 2008
Hessu

Joo, hieno oli kattoa teidän kisaa, harmi ettei itse pääse mukaan ennen kuin kuntoutuu!! Kuviakin olis kisasta tarjolla kamerassa.

30 05 2008
blinifin6

Hoida ittes vaan kuntoon niin saadaan yksi kova luu lisää kisoihin. Sun painos on valtti kevyillä tuulilla ja vankka kokemus ratalaudoista ja purjehdustaidosta.
Pistä viestiä, kun saat kuvat ulos koneesta :0

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: