Maanantai 02.06.2008

6 06 2008

Rautio Sports Teamin majapaikka Kalajoella.

 

Aamulla heräsimme klo 08.30. Tuuli kovaa ja satoi vettä ajoittain. Aamupala naamariin ja rannalle tsekkaamaan tilanne. Rannalla tuuli jotain 10 m/s. Dani rikasi itselleen 5,5 m2 Overdriven ja laudaksi hän otti 72 litraisen Starboardin Prokids Flaren. Dani pääsikin samantien vesille. Me muut jäimme rikailemaan purjeita ja kiinnittelemään uusia tarroja purjeisiin.

 

Rautio toi mukanaan Starboardin Gemini tandemlaudan, Danille uuden Severne Overdrive 8,5 m2, iSonic 111 litraisen slalomlaudan, Phantom 320, SUP-laudan…eli meille tuli yllättäen joulu keskellä kesää! Rikasin itselleni Danin 7,5 m2 Severne Overdriven ja Navigare Matiakselle Severnen Focus 6,0 m2.

 

Navigare kuvasi heti aamusta alkaen rikauspuuhiamme. Kämpillä vedimme pienet spiikit ja niin myös rannalla. Dani kerkisi toista tuntia surffailla täydessä plaanissa em.kokonaisuudella. Nätisti kulki dyynien sisäpuoleisella altaalla ja ihan tasaisella vedellä. Kun meidän vuoro tuli päästä vesille, oli keli noussut huomattavasti. Tuulta oli varmaankin noin 15 m/s, sillä vesi lensi tuulen mukana vedenpintaa pitkin. Dani tuli rantaan ja totesi, ettei enää pysty vetää, koska tuulee niin paljon. Minä otin Danin kokonaisuuden…laudan, joka on tarkoitettu alle 55 kiloiselle. Niinhän se lauta lähtikin liikkeelle aivan hirveää vauhtia. Huomasin styyran puolelle käännyttyäni, että vauhti oli niin kova, etten uskaltanut laittaa trapetsi narui kiinni, koska alue, jossa vedimme dyynin sisäpuolella oli niin lyhyt, että vastaranta tuli nopeasti vastaan. Jiippasin ja totesin laudan täysin toimivaksi kokanaisuudeksi allani. Ihanan vaivattoman tuntuinen jiippi. Pieni painallus sisempää kanttia alas ja lauta kurvasi kauniisti uudelle halssille. Wau!

 

Matias tuli vesille, mutta tuulta oli hänelle aivan liikaa. Ei tullut mitään. Keli koveni niin paljon, että lähdimme syömään. Palattuamme keli oli laskenut jonnekin 5-6 m/s. Muutama plaani isonicilla ja 7,5m2. Lipasti ja Naali olivat myös saapuneet. Lipasti myös sai vedettyä muutamat plaanin, Naali ei niitäkään 5,7m2 purjeella. Harmi – äsken olisi ollut riittävästi keliä.

 

Kannoimme Geminin rantaan. Danille eteen 5,5 ja mulle 7.5. Lauta lähti plaaniin. Alkuun ongelmia käännösten kanssa. Siirsimme maston paikkaa ihan eteen etummaisella rikillä ja takimmaisella ihan taakse. Mä olin takana ja Dani edessä. Painot takana 75kg ja edessä 40kg. Ei paha. Käännöksetkin lähtivät sujumaan. Pitää huomenna  kokeilla 11m2 taakse ja 5,5 eteen tai 7,5. Eiköhän lähde! Geminin MM-kisat Ranskassa syyskuussa. Sinne siis sitten, jos yhteispeli toimii ja ainakin alku näytti hyvältä.

 

Matias siirtyi dyynien meren puolelle surffaamaan. Tuli uusia ongelmia. Aallot keinutti miestä niin paljon, että ei meinannut pysyä laudalla tai sitten lauta nousi vastatuuleen heti laudalle päästyään…olikohan takajalalla liikaa painoa. Toivotaan huomiseksi vähemmän aaltoja.

 

Dani vesillä jotain 7 tuntia ja minä 6 tuntia.

 

Huomenna päivä uus..

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: