Torstai 05.06.2008

6 06 2008

”HANGLOOSE”

Rautio Sports Team Kalajoella. Kuva Hanna Rautio.

 

Normisysteemit aamulla. Lenkki-venyttely-aamupala. Aamupalan jälkeen alkoikin puhaltaa vasemmalta niemenkärjen takaa rannan suuntaisesti. Porukka rikaili slalom purjeita. Lipasti lähti hypersonicilla ja noin kutosella, Timi wavelaudalla ja viisvitosella, Dani kävi kokeilemassa Flarella ja viisvitosella. Keliä kesti tunnin, kunnes se lopahti formulakeliksi.

 

Klo 11 saapui Ylen radiotoimittaja tekemään juttua Raution tiimiviikosta ja tulevista kisoista. Asiallisia kysymyksiä ja vielä asiallisempia vastauksia. Minä ja Jarno oltiin kahdestaan haastateltavana; muut hääräsivät formulakamojen ja vesillelähdön kanssa.

 

Haastattelun jälkeen vesille Formulalla. Dani oli 7,5m2lla – veti tosi nätisti nostonarusta kiinnipitäen. Lähdin 11neliöisellä. Vedin pitkiä siivuja vastatuuleen. Päätin käyttää pidempiä trapetsinaruja kryssillä, jotka olin laittanut lenssi- ja slööriajoa varten. Huomasin yllätyksekseni, että sain itseni kauas laudalta, kädet suorana hengasin ja paino siirtyi laudan päältä kokonaan pois, joka aiheutti vauhdin kiihtymisen ja paineen siirtymisen pois peräevältä. Nousukulmasta en osannut sanoa mitään, koska vedin yksin. Tuntui siltä, että osaset olisivat loksahtaneet paikalleen. Vedin aika pitkälle ja sitten alas kovaa kyytiä. Alhaalla keli alkoi vähitellen hiipumaan. Danilla oli plaaniin pääsyn kanssa vaikeuksia. Tuskastuneena lähti rantaan – ei seiskapuolikas enää riittänyt eli purjeen vaihtoon ja nestettä nauttimaan.

 

Lipasti ja Timi tulivat samalla ulos formuloilla ja isoilla purjeilla. Päätimme vetää yhteistreenit. Lyhyttä kryssisiivua ja aina pysähdys ja pieni paltsu. Äskeinen mahtava fiilis latistui, kun huomasin, mitä nousukulmaa ja nopeutta Lipasti menee. Ehkä se johtui siitä, että keli ei ollut enää sama kuin vähän aikaa sitten. Jouduin pumppaamaan liikkeelle, ja kun tuuli kevyemmin, jouduin laskemaan alaspäin vauhdin ylläpitämiseksi. Masentavaa!!! Siirsin vesillä maston aivan taakse. Nousukulma parani ja myös vauhti. Paapuurin puoli oli reilusti parempi kuin styyra. Tämän jälkeen vastakäännöstreeniä yhtä aikaa. Pumpulla plaaniin, jalkalenkkeihin ja trapetsiin ja tätä 50 metriä ja vendat. Teimme 6 vendaa tällä tyylillä. Jouduin vendassa ottamaan kiinni joko mastosta tai nostonarusta ja uusi puoli puomilla eteenpäin työntäen. LIIAN HIDASTA! Harjoittele niin kuin osaat Raceboardilla eli puomista suoraan puomiin toiselle puolelle. Pakko onnistua. Muuten häviän käännöksissä liikaa! Sitten alaspäin slööriä lyhyitä siivuja ja jiippejä varmaan kymmenen. Keli lopahti aivan täysin – ei päässyt enää plaaniin. Timi kevyenä plaanasi, mutta mulla se oli kaukana. Lipasti oli jäänyt ylös. Kryssimme ylös hänen luo katsomaan, mikä hätänä. Puomi taas poikki. Toinen kahden päivän aikana. Molemmat puomit olivat Lipastin itsetekemiä, takanta leveitä. Liian vähän hiilaria, ei kestä pumppausta! Oksalta onneksi löytyi ylimääräinen puomin takapää.

 

Jos voin heittää veikkauksen Formulavoittajavetoon SM:ssä, voisin laittaa kympin Lipastin kohdalle. Oma realistinen sijoitus tällä hetkellä olisi hmm…kahdeksas – kymmenes! Kuukausi aikaa treenata formulaa Raceboardin ohella.

 

Köli saapui Vantaalle lentokoneella. Nopeaa toimintaa! Rautio seurasi koneelta kölin siirtymistä paikasta toiseen. Klo 15.34 köli lähti autorahdilla Tampereelta kohti Kalajokea, joten sen pitäisi olla perjantai aamulla Raution liikkeessä ja siitä pian minulla rannassa. Huomenna on pari harjoituslähtöä tiedossa. Lähden siis aivan kylmiltään suoraan kisaan. Toivotaan, että kaikki pelaa. Raceboardi on kuitenkin minulle niin tuttu juttu. Nyt vaan ajetaan 9,5 luokassa eli kevyellä tuulella se on kovaa pumppausta. Onneksi olen tiputtanut painoa ja fyysinen kunto pitäisi olla kunnossa. Helpolla kukaan ei tule pääsemään kanssani!

 

Nyt nukkumaan ja valmistautumaan huomiseen ”jouluun” eli kölin saapumiseen – laudan saapuminen oli ”Pikkujoulu”!

 

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: