Torstai 19.06.2008

22 06 2008

(Tämä päivä tuli nyt aivan väärään paikkaan, enkä saa (osaa) siirrettyä enää tuonne ke ja pe väliin =( !!!)

HySurfin torstaikisat. Itsetutkiskelun paikka. Kaksi lähtöä vaihtelevassa tuulessa 1-7 m/s. Molemmissa lähdöissä 5.!!!???

Ajoin Phantomilla ja 9,5 m2:lla. Nousukulmani oli muita selvästi heikompi. Ensimmäisessä lähdössä Hellmanin Jouni parkkeerasi lähtölinjalle poikittain ja minä vedin hänen kylkeensä kiinni. Lähdön hetkellä Jouni lähti ajamaan aivan eri suuntaan kuin missä seuraava merkki oli. Ensimmäinen osuus oli sivutuulta, Jouni lähti ajamaan tiukkaa vastaista ja minä suoraan päälle lähtölinjalla, ei muuta kuin molempien purjeet veteen ja lisävahinkojen välttämiseksi sanoin Jounille, että ”Nyt rauhallisesti!” 9,5 m2 nousikin helposti ylös – oli kuin pikku purjetta olisi nostanut (pienihän se on verrattuna kaksitoista neliöiseen!). Ensimmäiselle kääntömerkille saapuessani ja siitä pitkälle vastatuuliosuudelle aloittaessani Reijosen Hessu kaatoi purjeensa suoraan eteeni. Äkkipysäytys ja ja hetken odotus, mihin suuntaan jatkaisin. Ei muuta mahdollisuutta kuin kääntää styyrpuurille, kun kaikki muut jatkoivat paapuurilla. Pitkä styyra ja sitten paapuurille. Silloin huomasin olevani jo paljon muita jäljessä. Nousukulmani vaihtelevassa tuulessa oli paljon alhaisempi kuin muilla. Oli kuin painajaisessa – tein kaikkeni, jotta saisin kryssillä kiinni porukkaa, mutta Ei onnistunut. Vasta sivutuuliosuudelle päästyäni laitoin pumppukoneen käyntiin ja vähitellen sain muutamia kiinni ja ohi, mutta kärki oli kaukana. Pumppasin kuin hullu vaikka olisin voinut ajaa trapetsissa, ketutti niin paljon!!!

Toinen lähtö: Sain parhaan lähdön, minuutin kuluttua Jape ajoi 12,2 m2 yläkautta ohi ja johtoon. Vastatuuliosuudella porukka veteli yläkautta ohi, nousukulma aivan toinen kuin minulla. Koitin tehdä kaikkeni vastaiseen vääntämisessä, kaiken sen, mitä osaan! Mutta EI! Maalissa viidentenä kaukana kärjestä.

Mitä opin tänään!? Jos on avoin kilpailu, en rikaa liian pientä purjetta vaan luotan vaistoihini! Jos haluan treenata pienellä purjeella ajamista, teen sen silloin, kun ei ole kilpailu! Kevyellä tuulella pidän puomin korkeuden matalalla, jotta yletyn pidempiin trapetsinaruihin.

Itsetutkiskelun paikka! Miksi nousukulmani on huonompi kuin muilla?! Se selviää maanantaina, kun saan kuulla tehtaalta, olenko saanut Phantomiini 78 cm ”myrskykölin”, sillä muilla on viime vuoden Phantomeissa 85 cm köli. Seitsemän senttiä on paljon ja se vaikuttaa nousukulmaan. Kalajoella huomasin kevyellä kelillä lauantain kisassa nousukulmani huonommaksi kuin muilla, mutta kovalla tuulella lautani liikkui kuin unelma ja nousukulmassani ei ollut mitään eroa muihin.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

4 responses

22 06 2008
Jouko Arvo

Moro Juha!

Koska ”tuskailet” tuon nousukulman kanssa kevyellä tuulella, ajattelin heittää pari kokeiltavaa juttua, jotka aikoinaan auttoivat ainakin minua saamaan Catin nousemaan paremmin em. tuulessa.(olet varmaan jo em. asioita testaillutkin….mutta kun tuli mieleen…) Vaihdoin eväksi ”tosipystyn” ja siirsin sitä kaksi powertrimmin ”säätöpalikanmittaa” eteenpäin. Masto oli niin edessä kuin vaan sai ja yritin siirtää mahdollisimman paljon painoa pois laudalta.(pitkät trapetsinarut ja ”perse” lähes veteen. Monethan ajavat ”kattia” tosi pystyssä, mutta minä en saa sitä jostain syystä pystyssä ajoasennossa luovimaan MIHINKÄÄN!!!

Juhannusterveisin! Jouko

23 06 2008
blinifin6

Moi Jouko!

Hamina lähestyy…olethan tulossa? Mä menen Danin kanssa jo perjantaina.

Kiitos vinkeistäsi!

1. Ymmärtääkseni tehtaalta tullut evä pitäisi olla meidän tasoisille kavereille ihan ok!

2. Mastoa eteenpäin…hmm…tuota pitää kokeilla…mielestäni laudan keula ui silloin liian syvällä!? Olen aina pitänyt kölillisissä laudoissa kevyellä tuulella mastoa trackerissä keskikohdan etupuolella noin 10-20 cm…eli ensimmäisen neljänneksen takarajalla. Pitää kokeilla! Epäilen kyllä…

3. Pitkät trapetsinarut ovat hyvä kevyellä tuulella. Ehkä laitan itselle vielä pidemmät kuin mitä tällä hetkellä on! Toi on hyvä ajoasento – hanuri melkein veteen kädet suorana – sitä olen oikeastaan käyttänyt silloin, kun on ollut tiukka tilanne, esim.lähdöissä, MUTTA…olen käyttänyt sitä vain ilman trapetsia. Pyöreäpohjaisessa laudassa erityisesti toimiva ajoasento niin kauan, kun jaksaa roikkua ilman trapetsia!

Blini

23 06 2008
Jouko Arvo

Tervehdys Juha jälleen!

Kyllä tuo Hamina meidän osaltamme jää melkoisella varmuudella väliin! Kyseisenä viikonloppuna meillä on täällä Pitkäjärven purjehdusleiri, ja tuo nuorempi tyttäreni Maiju on myös menossa sinne oppimaan purjelautailun alkeita. Hän on tosin jo viime kesänä ajellut hiukan tuolla Prodigyllä, mutta käännökset tarvitsevat PALJON hiomista!!! Hannalla puolestaan on töitä viikonloppuna. Hän on kesätöissä paikallisessa K-Supermarketissa kassalla.
Olen miettinyt tuota Hannan kohtaa, ja oma kantani olisi harjoittelu kölilaudalla, ja kisailukin sitten taitojen karttuessa kölilautaluokassa.(tulisi mahdollisimman paljon TEHOKASTA vesilläoloaikaa!!!) Täällä meillä nuo olosuhteet ovat VALITETTAVASTI sellaiset, että harjoittelu Formulalla vesilläolopäivien osalta jää AIVAN LIIAN VÄHÄISEKSI!!!Koska tuo Hannan purjerepertuaari, kuten taidot ja fyysinen voimakin ovat rajalliset, noissa keveissä keleissä(joita taas on pitänyt…) formula ei yksinkertaisesti liiku hänen käsissään, ja kovilla keleillä taidot ja voima eivät riitä. (Tuota taitopuoltakaan ei oikein pääse kehittämään, jos ”seisoo kyntävällä” formulalla tuulen ollessa 1-3 ms. ja miettii koko ajan, miten pääsee luovimaan pitkän evän kanssa noiden matalikkojen ohi rantaan)
Kiitokset itsellesi noista rikaus- ym.vinkeistä, joita olet antanut! Ei ole ollut sellaista keliä, että tuota ”ysipuolikasta rb:tä” olisi päällyt kokeilemaan ”tositarkoituksella”! Olen ajellut tuolla Catilla ja 12,5 m2 Gunilla. Nuo minun ”tipsini” eivät varmaan paljoa Sinulle uutta tuoneet!

Onnea ja menestystä Teille molemmille Haminan ranking-skabaan!

Hanna & Jouko

24 06 2008
blinifin6

Kiitoksia! Ei olla vielä päätetty, millä välineillä Dani ajaa viikonloppuna Haminassa. Jos on keliä, hän osallistuu formulalla aivan täysin avoimeen luokkaan (jos sellainen luokka on). Danilla ei ole Raceboard lautaa.

Hannasta…hmmm…ehkä sittenkin olisi pidemmän päälle parempi sinun ehdottamasi vaihtoehto! Purjelautailussa pitää muistaa se, että sen PITÄÄ OLLA HAUSKAA! Kuuntele, mitä tyttäresi haluaa ajaa…

Blini

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: