2. Raceboard Ranking – Hamina

30 06 2008

Isä, poika ja pytyt. Kuva Mikko Nurmi.

Sunnuntain kisan lenssiosuus.Kuva Mikko Nurmi.

Nyt on tiistai aamuyö – olen böndellä mun vanhempien mökillä ja yritän kirjoittaa heidän hitaalla 2G-yhteyksillä toimivalla kannettavalla…saas nähdä kuinka sujuu..hidasta on!!! Liitän ainakin lauantaisen kirjoituksen kisoista…eli tässä se tulee:

Lauantai 28.06.2008

Raceboard Ranking 2.osakilpailu Hamina

Saavuimme 27.6.2008 perjantaina Haminan Vilniemen leirintäalueelle. Lehden Seppo saapui juuri vesiltä rantaan uudella Gaastran Vapor Formulalaudallaan heikossa kelissä. Iso osa HySurfin porukasta oli jo saapunut paikalle ja rikannut purjeensa ranta-alueelle. Kävimme noutamassa kaljakuppilasta avaimen mökkiimme. Aika synkän näköistä porukkaa istui pöydissään…ajattelin, että onkohan tämä jengi koko kesän täällä aamusta iltaan dokaamassa – ”viettämässä kesää”…oli kyllä paikan pitäjäkin aika ”hyvässä kunnossa”…huhhuh”! Danikin totesi mulle: ”Isi, tänne baariin me ei kyllä tulla!” Kävimme illalla syömässä iltapalan Haminan keskustan Kotipizzassa. Kunnon valkosipulipizzat – Nam! Ja sitten mökille nukkumaan.

Aamulla herättiin klo 8 – ovet auki pienestä ”leikkimökistämme”. Aurinko paistoi hienosti ja lämpimästi. Aamupesut + kunnon aamupala ja sen jälkeen purjeiden rikaukset ja laudat ajovalmiiksi. Rikasin ainoastaan 9,5 m2 Raceboard purjeen ja Phantomiini laitoin 60 cm RS:X:n evän. Danille Mistral Equipe ja 8,5 m2 löysällä Reiskarikauksella ja 7,5 m2 tiukalla Formularikauksella. Rannalla kääntelin purjettani ja alimmainen camberi ei meinannut kääntyä – autoin kädellä kääntymistä ja Naps! -latta poikki aivan camberin kohdalta. Camberit kääntyivät kuitenkin ihan hyvin, välillä joutui kyllä auttamaan ko. camberin kääntymistä. Yritin rauhoittaa mieleni ja keskittyä kisaan. Panikoiminen ei auttaisi. Se kestää jos kestää ja sillä sipuli – ajetaan, mitä sillä pystyy.

Lähtöä siirrettiin jonkin verran. Lähdimme kuitenkin Danin kanssa vesille. Ajoimme yhden kierroksen kaksipoijuisesta radasta. Tuntui Dani löytäneen hyvän ajoasennon. Olimme ottaneet mastojalasta noin 5 senttiä pois. Samalla saatiin puomia alemmas, joka taas helpotti kunnon väännön saamista varsinkin krysseillä. Tarkistimme yhdessä sekä lähtöveneen ja paapuurin poijun nousukulmat. Paapuuri oli selvästi parempi. Laskimme seuraavaksi kuinka kauan kestää matka veneeltä paapuurin poijulle – minuutin! Katsoimme yhdessä maamerkit lähtölinjan jatkeesta.

Lähtö. Tuulta noin 2-3 m/s. Dani otti suosiolla paapuurin pään. Minä jäin odottelemaan veneen päähän. 2 minuuttia aikaa. Lähdin kovalla vauhtia ajamaan kohti paapuurin poijua. Minuutti aikaa lähtöön, kun saavuin poijulle, venda ja kohti poijua. Ainoastaan Hessu seurasi, mutta jäi styyralle odottelemaan lähtöpaukkua. 15 sekuntia – olimme aivan poijun tuntumassa, minä edellä ja Dani aivan kannoilla. Hessu kiihdytti vauhtiaan – huusin Danille, että annetaan Hessun mennä, mennään me alapuolelta, sitten vauhdilla. Seuraavan ryppään kärkipää, Seppo ja Tero ja kumppanit isoilla purjeillaan menivät meidän yläpuolelta, me heti heidän alapuoleltaan. Pitkä paapuurin halssi avoimissa tuulissa ilman kenenkään isorättisten peittelemisiä. ”Venda!”, huusin Danille, ettei kääntäisi mun alle. Hän sanoi jatkavansa vielä pidemmälle. Ok! Styyralle päästyäni tajuisin ainakin isojen eli avoimen luokan surffareiden ajavan meidän editsemme. Näytti siellä muutkin 9,5 m2 menevät, voi hitto! Eli styyran puoli vetääkin paremmin!!?? Huomasin, että keskikohdilla tuuli kiihtyi ja nostatti halssia korkeammalle. Selvä – seuraavalla kierroksella tätä kautta siis. Yläpoijulla minä toiseksi viimeinen ja Dani viimeinen. Lenssiosuus ja Pumppukone taas käyntiin. Yksitellen porukkaa kiinni. Alhaalla olinkin 9,5 m2:n ensimmäinen. Joku avoimen luokan hemmokin jäi minulle. Toinen kryssi. Lyhyt paapuuri ja sitten styyra aika pitkälle. Kale meni taas ennen yläpoijua ohi, mutta ei hätää, tiesin meneväni lenssillä niin paljon kovempaa. Näinhän se kävikin – samantien ohi ja maaliin oman ryhmän ensimmäisenä. Dani vetikin hyvin toisen kryssin, hän oli tajunnut, mitä tapahtui ekalla kryssillä, Lenssillä hän ohitti Nurmen Mikon hypridin ja maaliin oman ryhmän nelosena.

Lähdön jälkeen odottelua – tuuli oli laskenut alle minimin. ”Menkää rantaan ” -viiri nousi ylös, ei muuta kuin beachille ja pukua pois päältä ja evästä naamariin. Lähdöt olivat ajettu tältä päivää, Huomiseksi ennustettu (Ei luvattu!!!) vesisadetta ja pari metriä sekunnissa tuulta. Huonolta näyttää…

Avoimessa luokassa muistaakseni Seppo tuli maaliin ykkösenä, Reijosen Esa toisena ja Toivosen Tero kolmantena. Illalla uitimme Esan hänen tulevan huomisen 60-vuotis synttäreiden kunniaksi ja annoimme lahjat. Kakkukahvitarjoilua oli Esan asuntoautolla. Kivaa yhdessäoloa. =)

Sunnuntai 29.06.2008 2. kilpailupäivä:

Haluan lainata kilpakumppanini ”Terrierin” kirjoitusta, sillä hän tuo hyvin esille myös minun mielipiteeni sunnuntai päivästä:

http://surf.fi/foorumi/index.php?topic=1410.msg10580;topicseen

+ sitten omia ja Danin fiiliksiä:

Olin tyytyväinen sunnuntain ajoon, vaikkakin lähtöä ei huomioitu, eikä hyväksytty minuutilla myöhästyneen lähtöviestitysten takia! Tässä vaiheessa on pakko sanoa, että sunnuntain odottaminen ja radan tekeminen yhä uudestaan ja uudestaan vaihtelevien tuuliolosuhteiden takia oli kilpailupäällikkö Ruuhimäen Heikin TYÖVOITTO, jonka työntulos valui vessanpönttöön. Harmi! =(

Sain uuden evän toimimaan ja samalla myös koko laudan. Starboardin Phantom toimi upeasti uudella RS:X:n 60 cm evällä. Lauta nousi kryssillä samaa kulmaa kuin avoimen luokan välineistöllä toimivat laudat. Lenssiosuuksilla 9,5 RB purje toimi hienosti ja oli uskomattoman tehokas ja helppo pumpata. Olin tässä startissa maalissa koko porukan 5..

Ensimmäisen kryssin yläpoijulla saimme todistaa outoa näkymää, kun ”Terrieri” yritti paritella paljon itseään isompaa Coca Cola poijua. Hän tuli yläpoijulle toisena koko porukasta ja yllättäen ihastui punakylkiseen jättiläiseen. Parkkeerasi kylkeen kiinni ja aloitti jumalattoman nylkytyksen poijun kylkeä vasten laudallaan. Siinähän kävi kuin koirille onnistuneessa aktissa – kumpikaan ei päässyt toisistaan irti :0. Minä vielä kävin häiritsemässä heidän rauhaansa huutelemalla hävyttömiä, kuten ”styyraa” jne. Terrieri päästeli suustaan K-18 tai hydrauliikkavideoihin sopivia ”repliikkejä”. Eihän sitä kestänyt kukaan katsoa tai kuunnella vaan jätetimme heidät jatkamaan soidinmenoja.

Daniel oli myös 1.yläpoijulla aivan kärjen tuntumassa, mutta virheelliset ajovalinnat ja huono kryssikulma toisella kryssillä sekä kömpelöt poijutilanteet laskivat hänen sijoitustaan maalissa. Nämä asiat kävimme läpi kisan jälkeen pitkällä ajomatkalla Pohjois-Karjalaan. Aiomme valloittaa seuraavaksi Pielisen.

Kuvassa Daniel + Esa Reijonen 60-v. ja minä!

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

2 responses

1 07 2008
Jouko Arvo

Moro Juha!

Onnittelut Sinulle ”ysipuolikkaiden” piikkipaikasta ja Danielille hienosta ajosta luullakseni hiukan oudommalla välineistöllä noiden kokeneempien ”pelimiesten” joukossa!!! Ajattelin hiukan udella, miten uudet viritelmät (evä, ajoasento, maston kohta ym.) ovat vaikuttaneet Phantonin nousukulmaan? Tuon yhden kevyttuulisen lähdön osalta ei varmaan paljoa ”konkreettista tietoa” tullut, mutta olet varmaan kokeillut ”viritelmiä” nyt kisan ulkopuolellakin.
Olen kokeillut tuossa Catissani ”ristiin” Starboardin 9,5 m2 ja Gaastran vanhaa 10m2 Racefoil Pro-purjetta (sama jolla ajoin pääsääntöisesti silloin täällä Kalajoella).
Luovikulma ”STARALLA” on heikompi, mutta slöörit kulkevat aika kivasti ja ovat TOSI HELPPOJA ajaa!(purje tuntuu vakaalta ja kevyeltä!) Purje on myös helppo ja kevyt pumpata ”reikäisessä” tuulessa. Yritin hakea eri kohtia mastolle, mutta luovikulmaan se ei tuonut merkittävää parannusta!
Pitänee kokeilla ajoasento ym. juttuja vielä lisää. Voihan olla yksinkertaisesti niinkin, että vuodet (-93 lähtien) tuon Fanatic/ Gaastra-setin kanssa ovat vaan ”hitsanneet” tietyt pienet trimmijutut jotensakin kohdalleen…

Ystävällisin yhteistyöterveisin!
Jouko

ps. Jos Reijosen Esa seuraa blogia, niin sydämelliset onnittelut näin jälkikäteen merkkipäivän johdosta entiseltä kilpakumppanilta täältä Kalajoelta!!! Jokunen tovi taaksepäin olimme aika usein samalla lähtöviivalla!

1 07 2008
blinifin6

Hei Jouko ja kiitos kirjoituksesta!

Olen täällä Nurmeksessa taistellut tämän koneen kanssa 2G yhteyksien kanssa. Kadotin miltein kokonaan sunnuntain kirjoituksenkin (virran loppumisen takia), joka piti kirjoittaa uudestaan vähän lyhennettynä!

Olet tehnyt hyviä havaintoja RB 9,5m2 purjeesta! Samoja kuin minä. Se on helppo purje pumpata erityisesti lenssillä ja slöörillä. Valitsin alimmaisen takaliikin puomin narureiän purjeesta.

Puomi kevyellä tuulella aika alhaalla ja pitkät trapetsinarut, jotta pääsen vääntämään kryssillä. Jalat suojan puolella laudan keskilinjan yli reilusti. Puomi lähellä itseä ja vartalo eteenpäin kallistettuna.

Starboardin Phantom alkoi toimimaan kevyelläkin tuulella uudella em.mainitsemalla evällä. Nousukulma erinomainen. Lautaa saa hyvin kantilleen, vaikkakaan ei ehkä yhtä paljon kuin Cattiä.

Lenssillä ja alasmenevälle slöörillä työnnän maston aivan eteen träckerissä. Saan vesilinjaa laudalle lisää. Myötäilen ja otan aaltoja koko ajan ja mielestäni maston paikka edessä auttaa aaltoliukuun pääsemisessä.

Palaillaan…

Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: