Yyterin Surffikeskus 20 vuotta!!!

3 07 2008

Minut valittiin 20 vuotta sitten vetämään keskuksen lippua ensimmäistä kertaa salkoon Misa Leiberin kanssa. Se oli kunniatehtävä! =)

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

4 responses

4 07 2008
Jouko Arvo

Moro Juha!

Ne olivat HYVIÄ AIKOJA nuo 80-90-lukujen vaihteeseen sijoittuneet vuodet! Harrastajia oli kivasti, eikä noita kisamatkakuluja tarvinnut laskea nykyiseen malliin!(polttoaine ym. kustannukset….)Vaikka luokkia oli paljon, kisaajia riitti siltikin TODELLA mukavasti lähtölinjoille!!!Ettei tämä teksti vaikuttaisi ”seniilin vaarin menneisyyttä ihannoivalta jorinalta”, on toki mainittava, että välinekehitys on ollut hurjaa ja moni muukin asia on noista ajoista kehittynyt hyvään suuntaan!!! Tuon kuvan aikoihin ajettiin Mistral-luokkaa One-Design laudalla ja purjeina olivat Progres-Line 6,3m2 ja 5,3m2.(minulta löytyy vielä molemmat ja ajoinkin alkukesästä ”nostalgiamielessä” tuolla ”kuusikolmosella”) Oulun poika Misa ”tykitti” Fun-luokassa muistaakseni Mistral Equipella ja myöhemmin Cobralla. Seuraavana kesänä (89) sitten kisattiin upouudessa Yyterin keskuksessa EM-titteleistä, ja Suomeenkin tuli menestystä muistaakseni Sinun ja Karppisen Samin ansiosta. Oli hienoa olla itsekin mukana kisaamassa niin suuressa tapahtumassa!!(se onkin ollut ainut ”kansainvälinen” juttuni!)
Sitten tähän päivään! Eilen oli pitkästä aikaa ”formulakeli”. Hanna ajeli tuolla Experiencellä ja 8,5m2 Overdrivellä.(olimme vesillä lähes iltayhdeksään!) Kun on noita kevyttuulisia päiviä, kannattaako tuo 8,5m2 rikata löysänä Hannalle tuohon Mistralin Prodigyyn, vai menettääkö se ”löysänä” täysin toimivuutensa???
Onnea ja menestystä Teille molemmille viikonlopun skaboihin!!!

Yhteistyöterveisin! Jouko

4 07 2008
Jouko Arvo

Moro!

Alkoi painaa mieltä tuo kevyen Mistralin-luokan EM-menestys -89. Taisipa olla, että Atte oli Karppisista se mitalisti! Muistat itse varmaan paremmin!!!

Jouko

5 07 2008
blinifin6

Moi Jouko!

Terveisiä Yyteristä…täällä jengi on ihan puhki…4 lähtöä maatuulella…mutta siitä myöhemmin.

Vastaan sun kysymyksiin ensin: Atte Karppinen oli vuoden -89 EM-kisoissa Yyterissä 3. Sami on Aten pikkuveli – Atte oli ns.kovempi surffari. Kumpikaan ei kisaa enää. Surffaavat kylläkin joka vuosi omaksi ilokseen. Atte onkin meidän nuorimmaisen kummisetä =) .

8,5 m2 Overdrive kannattaa jättää kevyellä kelillä löysäksi ja pussikkaaksi. Jätä alaliikkikin löysäksi, mutta niin, että camberit pysyvät paikallaan. Jos ne luiskahtavat paikaltaan, kiristä alhaalta hiukan. Tuossa purjeessa camberit kääntyvät hyvin, jos siinä on oma Severnen masto.

Nyt yritän jaksaa kirjoittaa kisoista jotain…

Blini

6 07 2008
Jouko Arvo

Moro Juha!

Kiitokset ”muistin varmennuksesta” ja vinkeistä Overdriven suhteen!Meillä täällä Kalajoella tuuli eilen 8-12ms. pohjoisen suunnalta! Ajoin Northin 8,3m2 Daytonalla ja Hurricane-Finsin 55 cm evällä ”viritetyllä” Mistralin Prodigyllä lähes iltayhdeksään. Ajo oli vaivatonta ja vauhtikin (mielestäni) ihan kohdallaan.(eihän sitä tuon vauhdin suhteen tiedä, kun ei ole oikein vertailukohdetta, mutta kuitenkin… KIVAA!!!!!) Junttilan Hanski ja Jarnokin tulivat vesille seuraksi pariksi viimeiseksi tunniksi! Hannalla oli työpäivä.(valitettavasti jäi hyvät kelit väliin!!)Pihapuut taipuvat lupaavasti, joten keli näyttää jatkuvan tänäänkin!!! Alan valmistautua rantaan!

Hyvää jatkoa sinne skaboihin!

Jouko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: