Torstai 31.07.2008

1 08 2008

Olenpas minä ollut laiska kirjoittaja… 😦

Tosi asia on se, että duunien alettua ei vaan kerkeä kirjoittaa (ellei sitä tee duunissa). Kotona ainut mahdollisuus olisi ollut puolen yön jälkeen. Olen ollut tällä viikolla vesillä joko itse surffaamassa tai sitten katsomassa muiden (poikien) surffausta joka päivä yli kymmeneen illalla. Ei sen jälkeen vaan yksinkertaisesti jaksa kirjoittaa vaikkakin ajatuksia olisi päässä kuinka paljon ja haluja pistää niitä koneelle.

Tänään oli HySurfin torstaikisat. Sain tänään vasta rikkoutuneen puomin tilalle uuden puomin. Duunissa meni pitkään ja näytti jo siltä, etten kerkeä kisoihin ollenkaan mukaan. Nopeasti kotiin ja pojat (Dani+Beni+Lauri) kyytiin ja uusi puomi. Viiden jälkeen rannassa ja kauhealla tohinalla kamojen rikaus. Heikkoa tuulta näytti olevan. Minulla ei mukana Phantomia eikä Formulaa…ainoa mahdollinen lauta pyöreäpohjainen Davidsson – uskollinen pitkäaikaisin lauta -80-luvun alusta. Sillä on voitettu ja hävitty monia kisoja…hyviä kokemuksia enemmänkin 🙂 .

Rannalla rikasin 11 m2 purjeen ja laitoin uuden puomin ilman mitään trimmisettejä kiinni. Tuntui siltä, että purje jäi alhaalta liian löysälle. Vesille päästyäni huomasin, ettei camberit pysy paikallaan. Voi…., joka vendan jälkeen käsillä piti laittaa yksi camberi paikalleen!!! Enkä kerinnyt mennä enää takaisin rantaankaan kiristämään alhaalta. Ei muuta kuin toivotaan, että kestäisi hyvin lähdön ajan. Tuuli koveni ennen starttia. Porukkaa sopivasti – yli kymmenen. Ranta täynnä ihmisiä – auringonottajia. Hyvää näkyvyyttä!!! 😉 Lähtölinja aivan rannan läheisyydessä – ensimmäinen osuus rannan suuntaisesti lähimmille poijuille. Varmasti näytti hyvältä, kun purjeet täydessä vedossa vedettiin aivan ihmisten edessä!!! Minulla ja Sepolla ainoastaan oli pyöreäpohjaiset alla. Sepolla hänen 12,5 m2 NP veti taas hienosti, vaikkakin välillä näytti aika isolta kovemmissa puuskissa. Tuuli pakkasi ison saaren kohdalle – kovia puuskia tuli varmaan 6-8 m/s ehkä välillä käytiin ysissäkin asti. Pyöreäpohjaisella alaspäin ajo on aikamoista taiteilua tukin päällä. Odottelin lenssiosuudella, milloin takaapäin alkaa kuulua Raceboardien läpsytys ja ohiajo…eipä tullut. En uskaltanut katsoa taaksepäin vaan halusin selviytyä ilman kaatumisia pyöreäpohjaisella kieli keskellä suuta… :-0  Hyvinhän se meni…toinen kierros vielä perään ja maaliin. Maaliin tullessa kolme camberiä pois paikoiltaan…Seuraavaan lähtöön alhaalta kireämmäksi! Maaliin Seppo ykkösenä, minä kakkosena puoli minuuttia taas jäljessä ja Hessu kolmosena. Ei mennyt tasapohjaiset ohi…ihme…oli nimenomaan niiden keli!!!

Toinen lähtö…kiristin purjeen sekä takaa että alhaalta. Seppo vaihtoi Catin alle – mä jatkoin Davidssonilla. Tuuli koveni entisestään. Lähtö ja hyvä startti…parempi kuin Sepolla – Heh! Hyviä fiboja!!! 😉 Pysyinkin kryssillä ihan samassa vauhdissa kuin Seppo. Isolla saarella yhtä aikaa ja sitten alkoi taistelu alaspäin…en uinut – mutta lähellä oli. Spiderman asento otettiin käyttöön ja köli sisään ja toive, että lenssi päättyy nopeasti. Alhaalla kolmantena Sepon, Esan jälkeen…Hä!!!??? Kuinka mahdollista? Aivan täysin Raceboardien keli!!! Kryssillä otin taas Seppoa kiinni, eikä mitään vaikeuksia! Olisipa ollut Phantomi alla, niin olisin päästellyt, mutta ei pidä rypistellä, kun kakka on jo housussa, vai miten se menee… 😉 Maaliin toisena ja taas noin puoli minuuttia Sepon jälkeen. Keli oli kasin pintaan. Nopeasti rantaan ja kamat ylös ja pienempää purjetta ja iSonic peliin. Kisat oli siis ohi ja nyt nautiskellaan pikkulaudalla ajosta…No – sain ajettua kolme plaanisiivua ja tarjosin laudan samantien Danille, sillä tuuli lopahti max.5 m/s. Dani vetikin toistakymmentä plaanisiivua samoilla välineillä.

Danin kaveri Lauri oli Starboardin Riolla ja Severnen Focus 6 m2:lla ja hyvin poika veti!!!Hienoa – olimme saaneet uuden surffaajan joukkoomme ja JUNIORIN, jolla tuntuu olevan innostusta ja hänen isänsäkin on lupautunut sponssaamaan poikaa välinehankinnoissa, joten Lauri Kärkkäinen on nimi, joka tulee innokkaana poikana seuraamaan ainakin ensin Sääksissä meidän muiden jalanjälkiä.

Benille ei ollutkaan muita kamoja käytössä kuin Bicin Banaani ja neliön purje. Ei ollut hyvä keli välineille – sanoi poika. Illalla kymmenen pintaan päivän kruunasi auringonlaskussa grilli ja makkarat…Nam! Kropassa tuntui, että tänään oli hyvät treenit!

Lauantainen Terässurf jää minulta väliin vaimon ”pienen yllätyksen” takia, mutta niinkuin Veka sanoi minulle aikaisemmin: ”Pitää kerätä sinne pistepussiin pisteitä, joita sitten voi myöhemmin käyttää hyväksi!” Nyt on sellainen hetki! Hyviä pläkiä Terässurffiin! Toivottovasti pumppaatte kaikki mehut irti kropastanne ja sunnuntaina olettekin sitten takki tyhjänä, kun otetaan toisistamme mittaa Hiidenvedellä Raceboardin rankingissä! Minä säästelen itseäni sinne koitokseen!

See ya there Mates! 😉

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

2 responses

1 08 2008
Hessu

Joo, kyllä ekassa startissa ois päässyt ohi kun ois ollut vielä yhet siivut lisää lopussa. V-veka noita kuitenkin pihtailee…:-) Vaikka pepulleen meninkin ison saaren takana.

Toka olikin sitten sun ja Sepon 3 sek. varaslähdön jälkeen pakeissa ajoa, jäin porukan viimeiseksi!! Se ei kisaa ratkaissut, mutta hyvin ajoit pyöreällä, itselläkin mielis taas koittaa Critin jälkeen Lechnerä tai Daavidsonia.
Alaspäin reikäisempää kuin ekassa, kryssillä 11m2 jo kampesi.

4 08 2008
blinifin6

Hessu: En ajanut hyvin – vaan te ajoitte huonosti ottaen huomioon, mitkä välineet teillä oli! Olen itsekriittinen ja ainut asia, johon olin tyytyväinen ajossani oli kryssit…ja se, etten vetänyt alaspäin tullessa yhtään lippoja, ehkä siihen voi vaikuttaa uusi isompi evä, joka varmaan tukevoittaa ajamista silloin, kun köli on kokonaan sisällä!? 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: