Torstai 14.08.2008

15 08 2008

HySurf torstaikisat. Sääksiin saavuttaessa tuuli kovaa. Rikasin formulakamat ja 8,5 m2, sillä tuulta oli aivan varmasti liikaa 11 neliöiselle. Jounin saapuessa rantaan tuuli pläkäsi…”pahan ilman lintu” – sori Jouni – tzoukki! Katselin mitä Seppo teki…rikasi pienempää kuin 12,5 m2:a, mutta sanoi lähtevänsä kölillisellä laudalla…jaahas, se siis tarkoitti sitä, että minunkin piti rikata Phantomia varten 9,5 m2. Eli vähän ajan kuluttua minulla oli kaksi purjetta rikattuna ja kaksi kokonaisuutta valmiina – torstaikisoja varten!!!?? ;-? Otanko minä tämän niin tosissaan??? Otan!! 😉 Tosiasia oli se, ettei tuuli olisi sillä hetkellä riittänyt formulalle.

Kuuden pintaan ensimmäinen lähtö. Veka teki taas oman laatuisen V-radan. Iso saari – pikku saari – kaikki poijut kahteen kertaan ulkokautta. Kävin kokeilemassa lähellä isoa saarta keliä. Voihan nenä – aivan kamala tuuli!!! 😦 Välillä ei tuullut oikein nimeksikään ja yht’äkkiä tuuli aivan hirveellä spiidillä reilusti yli kymppiä ja eri suunnasta kuin hetkeä aikaisemmin. Tästä tulee mielenkiintoista…

Minä ja Seppo saatiin hyvät startit. Pääsin johtoon heti, mutta Seppo tuli aivan lähellä. Lähellä isoa saarta alkoi kamala keli…puuskat tulivat pikajunan vauhdilla niin, että Seppokin taisi uittaa purjetta tai jotain hän teki ihan veden pinnan tuntumassa. Meinasin vetää myötätuntolipatkin, mutten viitsinyt. Onneksi olin ottanut pienemmän evän lautaan – Phantomin oman evän. Trapetsinarut olivat oikeilla kohdillaan ja ajo tuntui kaikesta huolimatta hyvältä kelistä huolimatta. Puuskien saapuessa joutui puristamaan puomista oikein kunnolla ja jossain puuskassa vedettiin kuin aikoinaan Windgliderillä ilman trapetseja. Voimaa tuntui riittävän – kondis hyvä. Ison saaren merkin kierrettyä ja kryssin loputtua alkoi sivutuuliosuus pikku saarelle. Masto taakse ja takalenkkeihin. Mutta vain puoleen väliin matkaa, tuuli loppui ja masto eteen ja kova pumppaus siihen saakka kunnes tuli seuraavat puuskat. Jätin Seppoa. Pikku saaren kierto sujui ongelmitta vaikka pieni tyven alue oli lähellä saarta – onneksi oli aikaa kiertaa kauempaa. Sitten nautiskelua takalenkeissä viimeisille poijujen kierroksille. Slööriä ja pieni kryssi. Hieno voitto Seposta. Muut tulivat kaukana. Jotkut joutuivat jättämään leikin kesken ja lepuuttamaan laudalla istuen.

Toinen lähtö. Keli oli koventunut. Reilusti yli kymppiä – puuskissa varmaan viittätoista. Ei mitään ongelmia RB-purjeella – USKOMATONTA! Lähtö ja heti johtoon. Otin samat linjat kuin Seppo, mutta ylempänä. Puuskainen keli voi yllättää ja antaa huimia etuja, joten pelasin varman päälle. Ylämerkillä eli isolla saarella miltein peräkkäin. Takalenkkeihin ja masto ihan taakse. Yhtäkkiä tuli kova puuska, joka tempaisi minut hiukan pystyyn ja samalla masto heilahti aivan eteen trackerissä ykköspaikalle. HÄ!? Masto pääsi siis liikkumaan träckerissä. Lensin polvilleni laudalleni jalat takalenkeissä…ja takas ylös balanssissa masto takaisin taakse. Kölin nuppi kai painoi pedaljin pohjaan, josta seurasi maston liikkuminen. Huh! En kaatunut enkä menettänyt johtoani vaan kimpaannuin ja riuhdoin reilun johdon Seppoon. Lähellä viimeisiä merkkejä tuuli varmaan yli 15 m/s. Lauta meni upeasti ja tosi kovaa…varmaan tuli Phantomin huiput. Maalissa reilusti ennen Seppoa – muita ei näkynytkään. Makea voitto! 🙂 Tätä olin kaivannut – palaset on kohdillaan ennen viikon kuluttua pidettäviä Raceboardin SMiä. Toivon kovaa tuulta Haminaan!!!

Dani oli vedellyt koko ajan Pro Kids Flarella ja 4,5 m2:llä ja kovaa näytti menevän! Lauri sitkeästi harjoitteli kolmisen tuntia Riolla ja kutosella. Laitoin pojalle varmuuden vuoksi kypärän päähän ennen lähtöä. Oli saanut monta rakkulaa kämmeniinsä ja ensimmäiset plaanit, joista oli aivan onnessaan.

Hyvä päivä, mutta samalla Kamalin keli, mitä olin ikinä kokenut Sääksissä! 😉

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

2 responses

17 08 2008
Jouko Arvo

Moro Juha!

Rikaatko tuon RB-rätin edelleen kovassa kelissä alhaalta tehtaan mittoihin ja takaa noita mittoja 5+ cm pidemmälle puomille? ?Minulla on tuo blue line- masto, ja kovassa kelissä purje ei oikein ”pelitä”!(vetopiste tuntuu hiukan epämääräiseltä)!
Kiva, että jutut noiden kamojen osalta ovat osaltasi hahmottuneet kohdalleen!!!

Terveisin! Jouko

19 08 2008
blinifin6

Hei Jouko!

Kyllä rikaan! Minulla on Red Linen masto ja ei ole mitään ongelmia.

SM:ien jälkeen alan vasta kokeilemaan uusia rikauksia kovalla tuulella. En ala tässä vaiheessa vaihtamaan mitään, mikä tuntuu toimivan! 😉

Kai sinäkin tulet Haminaan…??!!!!

Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: