Torstai 04.09.2008

5 09 2008

Aika identtiset asennot. Kuvat ottanut Heikki Reijonen.

HySurf -torstaikisat. Paikalla kisassa mukana ainoastaan Veka, Jape, Mikko ja Jouni. Tarkoituksena oli päästä testaamaan Geminillä nousukulmia, lautavauhtia…jne. muihin lautoihin verrattuna. Tuulta oli 1-6 m/s.

Danille eteen 5,5 m2 Severnen Gator ja mulle taakse 11 m2 Severnen Overdrive. Ennen lähtöä tuli kivoja puuskia, jossa pääsimme ajamaan plaanissa ja osittain jalkalenkeissä. Danilla on takimmainen jalka etummaisessa lenkissä ja mulla etummainen jalka etummaisessa lenkissä ja ainoastaan tosi kovissa puuskissa takimmaisen jalan sai takimmaiseen lenkkiin.

Startti: Päästiin heti plaanissa ajamaan kryssiä. Veka oli tehnyt oikein sekalaisen V-radan…oli pakko piirtää kartta käteen ja sekalainen siitä tulikin! Yllätyimme, kun plaanissa meidän kryssikulma olikin Raceboard lautoihin verrattuna ainakin yhtä hyvä. Geminissähän on hyvä 70 cm Draken evä ja aivan pieni muovinen köli, jota kylläkin ihmettelen laudan suunnittelussa. Lautaan olisi voitu tehdä samanlainen köli kuin mitä on Phantomissa. Mutta kyllähän se on varmaan niin, että Jim Drake on suunnitellut tämänkin asian etukäteen viivoitinta ja laskutikkua käyttäen. Ehkä on niin, ettei köliä oikeastaan tarvittaisi ollenkaan, jos olisi tasainen kova tuuli ??!! Eikös RS:X:ääkin ajeta kovassa kelissä kryssilläkin köli kokonaan sisällä?

Back to Race…Mikko omalla Hybridillään kaasutteli johtoon. Alkuun pysyimme aika hyvin samoissa, mutta muutama huono tuulinen kohta verotti nousua. Jounin ja Japen kanssa vedettiin ristiin rastiin eka kryssi. Ison saaren jälkeen pitkä slööri alas lähtöpoijuille. Plaanihetkillä saimme kiinni Jounia ja Japea, mutta yksi turha slööriosuus vasempaan reunaan, jossa ei ollut tuulta, aiheutti sen, että kundit pääsivät karkuun kovissa oikean laidan puuskissa. Veka veteli V-radallaan alkuun oudon huonosti :-0 . Hän oli ihmeen kaukana meistä! Alapoijujen jälkeen kryssi pikkusaarelle, jossa ei tuullut enää kunnolla. Alkuun saimme taas kiinni Japea ja Jounia, mutta pläkäpaikkoihin tultuamme nousukulma laski rajusti ja vauhti hyytyi. Pumppasimme molemmat lyhyttä terävää pumppua, jolla saimme nousukulmaa selvästi paremmaksi ja vauhtia lisää. Pikkusaaren jälkeen pitkä slööri vaihtelevassa tuulessa. Veka saavutti meitä. Alapoijujen kiertämiset ja muutama lyhyt siivu slöörii ja sivuvastaiset ennen maalia. Kymmenen metriä ennen maalia nostatin lautaa ihan piihin, joka aiheutti laudan vauhdin pysähtymisen ja taaksepäin valumisen ja Danin purjeen kaatumisen ja Vekan ohittamisen. Eipä lauta noussutkaan ihan maalilinjan yli ennen Vekaa – lähellä oli, mutta sitähän ei lasketa! 😉

Kaiken kaikkiaan tosi hyvä treeni ennen Ranskan kisoja !!! 😉 Sparrausavusta kiitokset kisaajille! Nyt tiedämme, kuinka lauta kulkee, mitkä ovat mastojen oikeat sijainnit laudassa ja kuinka ylös pääsemme. Yhteispeli toimii Danin kanssa, vaikkakin välillä joudun vähän komentamaan tietyissä asioissa… Vendat ja jiipit sujuu tosi hyvin.

Toivotaan Ranskaan plaanikelejä, muttei liian kovaa tuulta, sillä Danilla tulee rajat vastaan jossain vaiheessa alhaisen painon takia. Mutta tämä viikko on osoittanut, että miltein kymppiin saakka voimme ajaa huoletta. Dani tulee melko varmasti käyttämään etupurjeena 5,5 m2 ja minä takana joko 9,5 m2 tai 11 m2 tai 12,5 m2, jota kylläkään emme ole vielä päässeet testaamaan…yritetään sunnuntaina päästä. Danin 5,5 m2:ssä on yllättävän paljon tehoa ja camberittömällä purjeella kaikki tarvittavat manööverit sujuvat vaikeuksitta! Ja poika nauttii sillä ajamisesta!!! 🙂

Ennen Geminillä ajoa Dani kävikin muuten päästelemässä höyryjä ProKids Flarella ja 5,5 m2:llä. Puolisen tuntia plaania ja ei-plaania.

Rajunnäköistä, kun Dani on kokonaan ilmassa!!!

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

3 responses

6 09 2008
Hessu

Joo, ihmeelliseltä se vehje näyttää kun on plaanissa!!
Tsemppiä kisoihin!!

Nähtiin sittenkin Pentalassa, ainakin väliillä…

6 09 2008
Hessu

Joo, nähtiin sitten Pentalassa ainakin ajoittain…

Kuvia on lisää, laatu pokkaria vastavaloon.

7 09 2008
blinifin6

Jep Jep! Mä katselin sieltä ”9,5”-tasolta sun menoa! Onnea Pentalan Kisan voitosta! Onhan se hyvä, ettei ”Aivan Sama”- Seppo joka kilpailua voittanut… 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: