Keskiviikko 19.11.2008

19 11 2008

8143010478545225090web_0

Kuva Jutta Kuure.

Jep! Ja niihin uutisiin… 😉

Jatkamme ensi vuonna Rautio Sports Teamissa – minä ja Dani – välineinämme Starboard ja Severne 🙂 .

Minun pääluokkana säilyy Raceboard 9,5 m2 ja ”harrasteluokkana” Formula, kun Suomen ja kansainväliset Raceboard kisat antavat myöten. Tulen ajamaan Suomessa kaikki Raceboard rankingkilpailut ja SM:t 9,5 m2 -luokassa uudella Starboard Carbon Phantomilla, joka on toudella rajun näköinen vehje!

Kansi on hiilikuidusta ja pohja woodcarbonista. -09 Phantom on kokonaan uusi lauta, rocceri on tehty kokonaan uusiksi, veetä edessä ja kannenmuoto kokonaan uusi, trakkeriä lyhennetty yms.. Keskiosa kannesta on reunoja matalammalla eli reunoihin tehty jonkinlainen pieni koroke. Kölin poikittainen tappi yläosassa ei enää riko laudan kantta, koska pehmustetta on laitettu kölilaatikon ympärille.

Mitat (vertaan -09 ja -08 Phantomeita):

– tilavuus 303 ltr (ennen 295 ltr)

– pituus 377 cm (ennen 380 cm)

– leveys 69 cm (ennen 70 cm)

– perän leveys 43,1 cm (ennen 43,3 cm)

– lopullinen paino auki vielä…

…ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota ostettaessa uutta Raceboard lautaa kisakäyttöön: ONKO SE REKISTERÖITY RACEBOARD LUOKKAAN – MENEEKÖ SE MITTOIHIN???!!! 😉

Uutta lautaa ajetaan vähemmän kantillaan kuin -08 -lautaa, kertoo laudan suunnittelija ja testaaja Remi Vila. Tulen saamaan oman laudan ennen joulua näillä näkymin, joten KUN tänne Etelä-Suomeen ei tule jäitä enää merelle, jatkan lajitreenikauttani vesillä heti laudan saavuttua niin, että lauta on tuttu minulle ennen kisakauden alkua. Lauta tulee mukaani myös (ainakin) kevään treenileirille Rhodokselle huhti-toukokuun vaihteessa. Laudasta ei ole virallisia kuvia vielä, mutta minulla on epävirallinen…aika tuore sellainen.

Jo ennestään hyvää Starboardin RB 9,5 m2 purjetta tullaan myös uudistamaan enemmän tuulen kestäväksi… Mielestäni -08 purjeen tuulen kestävyys on ollut hyvä…en ainakaan ole havainnut mitään ongelmia kovissa keleissä, esim. Kalajoen Raceboard rankingissä tuulta oli parhaimmillaan yli kymppiä, etenkin harjoituslähdöissä perjantaina.

Kysyttäessä Remi Vilalta, mitä mieltä hän on ajamisesta etummainen käsi kiinni nostoköydestä, hän sanoi sen olevan ihan bullshittiä, saattaa toimia in flatwater, mutta ei tuo mitään hyötyä. Uskallan olla eri mieltä asiasta. Kovassa ja puuskaisessa kelissä pidän mieluummin kiinni puomista, mutta heikossa tuulessa ja välikeleillä tulen ajamaan edelleen edellä mainitulla tavalla.


Dani tulee vaihtamaan välineet aikuisten formulaan eli olympialaisiinkin tarjolla olleeseen Formula One Designiin. Purjeeksi hänelle tulee naisten 9,5 m2 FOD-purje sekä pienemmiksi purjeiksi Severnen Overdrive 8,5 m2 ja 7,5 m2 niiden helpon ajettavuuden ja keveyden takia. Dani tulee osallistumaan myös ensi vuonna järjestettävään Slalom Cuppiin ja Slalom SM:iin. Kansainväliset kisat päätämme myöhemmin niiden selvittyä.

Eikä tässä vielä kaikki…Rautio Sports Tiimiin liittyy kaksi uutta huipputaitajaa. Mutta antaa Team Manager Jarno Raution itse julkaista heidän nimet! 🙂

plaani2

Dani, 7,5 m2 Overdrive ja iSonic 111. Kuva Jutta Kuure.
Mainokset

Toiminnot

Tietoja

4 responses

23 11 2008
Henri FiN147

”Kysyttäessä Remi Vilalta, mitä mieltä hän on ajamisesta etummainen käsi kiinni nostoköydestä, hän sanoi sen olevan ihan bullshittiä, saattaa toimia in flatwater, mutta ei tuo mitään hyötyä. Uskallan olla eri mieltä asiasta. Kovassa ja puuskaisessa kelissä pidän mieluummin kiinni puomista, mutta heikossa tuulessa ja välikeleillä tulen ajamaan edelleen edellä mainitulla tavalla.”

Tarkottikohan Remi kommentillaan Reisboordia vaiko myös formulaa… Formulassa itse ainakin huomaan että nostoköydestä ajamisella on todella suuri merkitys, pääsee ulommas ja saa lautaa enemmän kantilleen -> vähemmän märkäpintaa…

24 11 2008
blinifin6

Hei Henkka!

Kyseessä oli ajaminen Raceboardilla.

30 11 2008
jouni

Onnea Tiimille ensi kesään!
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Juha sinun mukaantulosi RB 9,5 luokkaan antoi koko luokalle paljon enemmän uskottavuutta, kuin monet muut luokan eteen tehdyt asiat yhteensä.
Radovan oli myös tosi tyytyväinen saatuaan luokkaan kunnon vastuksen sinusta.
Joten olen enemmän kuin hyvilläni, että jatkat RB 9,5 luokassa myös ensi kesänä.
1001

30 11 2008
blinifin6

Kiitos! Olen yrittänyt houkutella mm. Seppoa ja Hessua 9,5 m2:een. Seppo on taas saanut itsensä läskiin kuntoon, jota yrittää käyttää verukkeena, ettei tarvitsisi ajaa 9,5 m2:a. Kun luokassa on monta hyvää ja osaavaa kaveria, se auttaa myös minua kehittymään. Näen ensi vuonna myös Jamin mahdollisuudet suurena, kun jälleen kerran ollaan hiukan lähempänä ”aikuisuutta”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: