Vuoden Pisimmän Päivän Regatta

Minä ja Serenity.

Tiistai 14.06.2008

Vesisateinen ja heikkotuulinen Espoon Kivenlahden ranta tervehti meitä saapuessamme Suomen vanhimpaan purjelautailutapahtumaan (1982 alkaen). Meillä oli Danin kanssa suurin piirtein kaikki välineet mukana (ainoastaan tandem ja Danin pyöreäpohjainen lauta jäivät kotia). Päädyimme Danin kanssa lautajakoon: mulle Serenity ja hänelle Phantom 380, purjeiksi mulle 11m2(mun isoin) ja Danille 8,5 m2). Järjestäjät miettivät pitkään järjestetäänkö kisoja vesisateessa.

Ensimmäinen startti oli klo 18 jälkeen. Tuulta 1-3 m/s. Vesisade oli karkoittanut selvästi osallistujamäärää. Junnuissa 3 osallistujaa ja aikuisissa vain 4. Taitaa olla uusi vähyysennätys osallistujamäärissä. Viime vuotinen voittaja Seppo Lehti Lechnerillään ja 12,5 m2:llä rätillään antoi taas kerran hikisiä ja tuskaisia hetkiä minulle. Perinteistä Björkö:n saarta ei tällä kertaa kierrettykään vaan reilusti lyhennetty rata. Seppo voitti mut hikisen urakan jälkeen ekassa lähdössä ja minä hänet toisessa. Toisessa lähdössä Seppo törmäili Helmannin Klaanin jäsenen (Timin) kanssa. Seppo jäi paapuurilla ajaessa styyralla ajavan Timin alle. Tuomariveneestä huudettiin: ”720 astetta”! Seppo teki mukisematta samantien rangaistuskierrokset – vaikka hän tiesi, että nykyisin rangaistuskierrokset on 360 astetta. Ilman tuota kolaria Seppo olisi voittanut minut, sillä maaliin tultiin aika lähekkäin, mutta peli on peliä, eikä ikinä tiedä, miten tilanteet olisivat muuttuneet ilman kolaria…

Järjestäjät päättivät järjestää minulle ja Sepolle yhden ratkaisevan lähdön, jolla ratkaistaisiin voittaja. Ajattelin, että ”Voi ei – älytön ratkaisu, kun ratakin oli vielä 5-10 minuuttia kestävä.” Normaalisti ratkaisu tulee tasapistetilanteissa viimeisen lähdön voittajan perusteella. Seppo sitten voittikin minut kovan pumppauksen jälkeen. Ratkaisu tapahtui oikeastaan kääntömerkillä, jossa tehtiin vastakäännös (ainut käännös koko radalla). Serenity on hidas vastakäännöksissä kiinteän keskievän takia. Lauta kääntyy kuin iso laiva paikallaan. Lautahan on hyvä lauta heikolla tuulella – mutta tällä kertaa kortit olivat suosiollisemmat Sepolle, kisa päättyi tällä kertaa Sepon voittoon 2-1.

Dani ajoi ensimmäistä kertaa Phantomilla. Oli nousukulman kanssa ongelmia ja vastakäännöksissä. Hän tuli junnuluokassa Timin ja Ruonalan Matiaksen jälkeen kolmanneksi. No-pitää käydä yhdessä läpi näitä asioita. Daninhan pääluokka on Formula (Experience). Tämä kaikki on pelkkää oppia ja treeniä.

Palkintopöytä oli koristeltu hyvin hienoilla tuotteilla: Outdoorpointin Matti oli tuonut Mysticin tuotteita, Rahikan Pasi Mistralin ”touhupaketin”, jossa ainakin peruukki pilkoitti paketin kulmasta, Kraft Foodsin tuotepaketteja ym. Ikuisesti kiertävä kiertopalkinto meni Sepolle toistamiseen. Olisin halunnut sen, sillä mulla on -80-luvulla 3 nimeä ja voittoa sekä -90-luvun alussa 3 voittoa. 2000-luvulla ei vielä yhtään voittoa. Ensi vuonna on pakko voittaa, jotta saisi nimen pokaaliin! Seppo valitsi palkintopöydän Pasin lahjoittaman touhupaketin (sen missä se peruukki oli)…hmmm…mitähän Sepolla mielessä… :-), minä sain plakaatin ja Mysticin XXL kokoisen surffipuvun (lahkeeton ja hihaton; sellainen uimari/painiasu) – suuri yllätys oli kotona, kun vedin puvun päälle ja huomasin, että sehän oli mun kokoinen – ei yhtään iso, joten kokomerkintä oli päin honkia. Kaikki saatiin paketillinen Taffeleita eli meidän perheeseen tuli noin 30 isoa pussia perunalastuja. Dani sai Mysticin hupun ja platen – käyttökelpoisia tuotteita!

Daniel saapuu kääntömerkille:

Voittajien on helppo hymyillä!

Kisoista juttua ja tulokset:

http://www.surffitalli.com/ajankohtaista/pisimman_paivan_regatan_2008_tulokset.html

…ja samasta paikkaa kuvia:

http://merigraf.1g.fi/kuvat/Harrastukset/Pisimm%E4n%20P%E4iv%E4n%20Regatta%202008/

HySurfin kynämiehen Vekan hyvä raportti samoista kisoista:

http://216.147.25.102/Invision/index.php?s=c78ed03abbd6d96939be14ab959d35b5&showtopic=481

Advertisement

2 responses

19 06 2008
Hessu

No olipas teillä tiukka kisa!! Nehän jaa aina parhaiten mieleen kun joutuu tosissaan puristamaan. Onnittelut kuitenkin hopeesta, ei se oo häpee:-)

Mulla on vieläkin niitä viime vuoden perunalastuja, varokaa liikaa suolaa!!

19 06 2008
blinifin6

Jep! Kiitti! Sepon kohdalla ei todellakaan ole häpeä, jos hänelle häviää… Tänään taas on torstaikisat Sääksissä, jossa otetaan ”Seposta” mittaa…

Blini

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: