3. Raceboard Ranking – Kesälahti

3. Raceboard Ranking, ”PuruvesiRace”, Kesälahti, 12.-13.7.2008

Perjantai 11.7.2008

Saavuimme kisapaikalle perjantaina 11.7.2008. Kyseessä oli 25. Puruvesi Race. Järjestäjinä on toiminut aina Helsingin Surffaajien eli HeSun porukka. Itse edustin HeSua 1980-luvulla, ainakin vuonna 1984, sillä muistan hyvin, kun voitin tuolloin ensimmäisen Suomenmestaruuteni Windsurfer-luokassa Naantalissa ja sain kauden loputtua HeSulta kunniamainintapalkinnon – ison lasivaasin, jossa kultaiset reunukset.

Olimme saaneet vuokrattua vesivahinkoisen mökin Ruokkeen lomakylän alueelta. Ruokkeen lomakylä on kauniin Puruveden rannalla. Hiekkaranta ja kirkas vesi, upea mesta – siellä voisi viihtyä pidempäänkin. Kävimme moikkaamassa kilpakumppaneita, jotka olivat jo saapuneet alueelle. Lehden Seppo kutsui meidät saunomaan omalle ”luxus”-mökilleen, joka on heillä ollut jo varmaan kymmenen vuoden ajan. En jaksanut vielä perjantaina rikata purjettani enkä laittaa lautaani kisakuntoiseksi. Teen sen aamulla…

Ai niin…Isä ja Poika –parivaljakko oli jakaantunut. Dani jäi Yyteriin juniori-SM:iin ja Slalom SM:iin ja Freestyle SM-osakilpailuun…aika paljon tekemistä, jos meinaa hoitaa kaiken tuon… Soittelimme toisillemme varmaankin monta kymmentä kertaa kertoaksemme, mitä teimme tahoillamme. Tämä tekee ihan hyvää pojalle – joutuu miettimään asioita, mitä minä normaalisti teen, mietin ja suunnittelen molempien puolesta kisapäivinä. Tämä on hänelle kasvattava viikonloppu. Ikävä häntä kuitenkin… L

Lauantai 12.07.2008

Maatuulta – voi helvetti, eikö siitä saatu jo tarpeeksi viikko sitten Yyterissä Formula SM:ssä?! Kilpailijoita oli kaiken kaikkiaan 20, 11 kpl 9,5m2:ssä ja 9 kpl avoimessa. Mukana oli myös slovakit Radovan ja Barbora Kubin. Molemmat erinomaisia kisaajia. Jouduimme siirtämään ensimmäistä lähtöä monta tuntia. Klo 14 ensimmäinen lähtö. Tuulta 1-3 m/s. Puuskia tuli sieltä sun täältä, ei mitään säännönmukaisuutta. Välillä toinen puoli nostatti kryssillä paremmin kuin toinen ja seuraavalla kryssillä taas toinen puoli oli parempi. Ajoimme kolme lähtöä. Tapahtumia en muista enää hyvin. En ollut tyytyväinen sijoituksiini omassa luokassani. Olin 2. , 4. ja 3. eli alle oman tavoitteeni – vain 1. ja 2. kelpaavat! Radovan ja Hellmanin Jami olivat ensimmäisen päivän jälkeen minua edellä. Molemmat kevyitä kisaajia. Radovan pumppaa koko ajan pientä lyhyttä pumppua – myös kryssillä. Jami vetää hienosti kryssit plaanissa myös kevyellä tuulella. Nousukulma on hänellä parempi kuin minulla. Se tietty johtuu plaaniin pääsemisestä. Kokonaiskilpailussa oli ensimmäisen päivän jälkeen joko 5. tai 6. , joka on taas hyvin ottaen huomioon, mihin isojen purjeiden pitäisi pystyä tällaisella kelillä.

Sunnuntai 13.07.2008

Aurinko paistoi – maatuulta edelleen, suunta vain oli enemmän vaihtunut eilisestä etelästä lounaaseen. Tuulen voimakkuus näytti kovemmalta kuitenkin kuin eilen. Pääsimme starttaamaan suunnitelmien mukaisesti klo 11. Kaksi lähtöä Back to Back. Nyt kulkikin jo paremmin. Molemmissa lähdöissä olin koko porukan 5 parhaan joukossa. Omassa luokassani taisin olla 2. ja 2. . Tuuli oli paljon selkeämpää kuin eilen, 2-6 m/s. Selviä tuulenkääntymiä, joita lukemalla hyötyi krysseillä. Edelleen tiukkaa Radovanin ja Jamin kanssa. Jami jäi lenssiosuuksilla. Eli jos hän johti minua kryssiosuuksien jälkeen, sain hänet pumppaamalla kiinni viimeistään lenssillä ennen maaliin tuloa.

Rantaan tankkaamaan tunniksi ja sen jälkeen uudestaan vesille. Tuuli oli koventunut hiukan. Taistelu jatkui Radovanin kanssa . Kokanaiskilpailussa molemmissa lähdöissä 4 parhaan joukossa ja omassa luokassani taisi tulla taas 2 kakkosta (en ole saanut vielä tuloksia käteeni lähdöistä, joten en muista varmuudella sijoituksiani). Yhtään lähtöä en voittanut omassa luokassani. Lähtövoittajia olivat Radovan, Jami Hellman ja Yllätysyllätys – klaanipäällikkö Jouni Hellman ensimmäisellä kamikazekryssillään vasempaan laitaan ja selvään voittoon. Jokainen lähtö kesti noin 20 minuuttia ja pulssi oli korkealla koko ajan. Kovaa fyysistä suoritusta alusta loppuun. Slöörit ja lenssit pumppasin kovaa, varmaan koko porukan kovinten. Kerran uin tiukassa jiipissä, kun yritin sisäkautta ohi ja tuuli loppuikin uudelle halssille päästessä – kapea lauta ei anna anteeksi reunalle astumista.

Kokonaiskilpailun voitti Seppo Lehti isolla rätillään, Neil Pryden 12,5 m2:lla. Itse olin varmaankin kolmas tai neljäs…, mutta omassa luokassani olin toinen Radovanin jälkeen ja Jami oli hienosti kolmas. Kun saan lopulliset tulokset, analysoin niitä myöhemmin…

Huomiota herättäviä asioita kisasta:

järjestäjät olivat edelleen siinä uskossa, että mihinkään ratamerkkeihin ei saa koskea – arvasin sen ja neuvoin heitä ennen ensimmäistä lähtöä. Ainoastaan lähtö- ja maalimerkit ovat sellaisia, joihin ei saa koskea.

järjestäjillä omat pistelaskujärjestelmät – ei liiton sääntöjen mukaiset ( Hessu oli kertomansa mukaan lauantaina muistuttanut kuinka pisteytykset menevät.

järjestäjät kertoivat, että he ottavat vain yhden huonoimman lähdön pois lopputuloksissa olkoon lähtöjä vaikka kuinka paljon. Ei oikein!

järjestäjillä ei veneessä pysyvää linjan toista päätä (veneessä). Liput nousivat milloin missäkin kohtaa. Paikka heitti noin metrillä ja viimeisen minuutin aikana ei ollut mitään linjan toista päätä, sillä minuutin kohdalla laski keltainen lippu alas, joka toimi linjan toisena päänä ja vasta startin hetkellä nousi vihreä lippu ylös noin metrin säteellä jossain kohtaa veneessäà JOTEN…tarkkoja linjoja eikä maamerkkejä pystynyt ottamaan. Otin siis lähdöt varman päälle. Ei liian lähellä oletettua lähtölinjaa!

kevyellä tuulella joutui miettimään tosi tarkkaan taktiikan 9,5:llä, ettei joutunut avoimen luokan rättien alle tuulettomuuteen.

Ajoin kryssit sunnuntaina pitkissä trapetsinaruissa ja mastokäsi nostonarussa kiinni – sain hyvän tasapainoisen asennon sillä tavoin ja pystyin pumppaamaan lyhyttä pumppua.

Kaiken kaikkiaan ei ihan nappi suoritus – ei oikeastaan lähellekään! Lisää treeniä laudalla, jotta se tulee tutuksi. Kryssejä erityisesti pitää treenata. Vielä viikko lomaa…

Sillä aikaa, kun minä ahersin Kesälahdella, Dani tsemppasi Yyterissä JunnuSM:ssä ja Slalom SM:ssä. Hän sijoittui paljon puhetta herättäneessä Slalomkisassa kuudenneksi formulakamoilla. Kovasti sai kehuja kilpakumppaneilta, mm. Antti Lipasti kehui hänen suorituksiaan. JunnuSM:ssä hän sijoittui toiseksi 17-vuotiaan Saulin jälkeen. Ennen kisaviikonloppua Dani voitti leikkimielisen Slalomkilpailun keskuksen Starttilaudoilla ja opetuspurjeilla. Hyvin surffattu Poika! Kiitokset myös Huhtisen Markukselle, joka viimeisteli Jani Pajun opein rikattua purjetta; 2,5 cm kiristettiin alaliikkiä vielä kireämmälle. Dani sanoi, että purjeesta tuli helpompi ajaa…varmaan minunkin pitää kiristää omaa formulapurjetta alhaalta lisää!!!

Navigaren Matias ei päässyt Yyterin Surffiviikolle ollenkaan oman sairastumisensa takia. Harmi! Olisi saatu varmasti hyvää pätkää telkkariin…Oksallakin olisi ollut ”jotain” annettavaa Suomen kansalle…

En ole vielä siirtänyt kuvia kamerasta koneelle. Teen sen myöhemmin ja liitän Surffiviikon kirjoituksiin ja Raceboard kisaraporttiin…Ei meinaa aika riittää lomalla 😉

Advertisement

2 responses

15 07 2008
Heka

Hyvää raporttia taas.
Oletko muuten pitänyt sykemittaria mukana vesillä? Kannattaisi varmaan kokeilla,
itsellä ainakin ollut paljon hyötyä kun on pystynyt ohjelmoimaan kuntotreenit samoille sykealueille kun mitä vesillä ollessa pumppu hakkaa…
Ensi kaudella muuten ois tarkotus olla 10 kg kevyempi, työt sen eteen on jo aloitettu…

15 07 2008
blinifin6

Otin sykemittarin mukaan Yyteriin. Pitää kokeilla. Korkeilla kierroksilla mennään – tiedän sen.
Kyllä se 10 kg lähtee helposti. Se on vain asenteesta ja halusta kiinni! Kiitti kommentistasi!

Blini

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: